• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено причини подорожчання молочки
    Опубликовано: 2021-09-11 15:07:18

    Ціни на молоко пережили чергову хвилю зростання. Середньозважена ціна трьох ґатунків зросла на 30 коп. Про це повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць, пише agronews.ua.

    Наразі зафіксовані такі середні ціни без ПДВ на молоко-сировину: екстраґатунок – 10,65 грн/кг (+20 коп.), вищий – 10,5 грн/кг (+30 коп.), перший – 10,3 грн/кг (+40 коп.).

    Середні ціни на великі та середні партії молока екстраґатунку по регіонах: північ і центр – 10,8 грн/кг, південь – 10,9 грн/кг, схід – 10,75 грн/кг, захід – 10,7 грн/кг.

    Примітно, що за стійкого дефіциту сирого молока, який має перманентну тенденцію до посилення, цього разу інтенсивніше дорожчали нижчі ґатунки молока. Відтак різниця в ціні між ґатунками відчутно скоротилася, проте таке явище є тимчасовим, зауважив Володимир Андрієць. Зазвичай цей ефект спостерігається за активного зростання, а його ступінь залежить від ринкового дефіциту.

    У вересні-жовтні висхідний тренд зберігатиметься, хоча темпи можуть значно сповільнитися, як порівняти з аналогічним періодом минулого року. Вирішальне значення матиме вартість кормів цьогорічного врожаю.

    Наразі ціни на зернові залишаються вищими, ніж у відповідний період минулого року. Особливу увагу привертають ціни на білкові складові раціонів. Так, соєві шроти та макуха в серпні продовжили дорожчати і додали понад 20% та 40% відповідно проти торішніх показників.

    «Підтримуватиме ціни, звичайно, дефіцит сировини, який посилюватиметься і надалі, – зазначив Володимир Андрієць. – Одним із головних чинників, що може протидіяти цьому, є від’ємна рентабельність виробництва молочної продукції у переробників, які опинилися між лещатами вартості сировини й опору з боку торговельних мереж. Проте економіка виробництва готової продукції потребуватиме перегляду відпускних цін, що може стати причиною зростання цін на полицях цієї осені».

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.