• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на кукурудзу різко обвалилися
    Опубликовано: 2021-09-03 12:09:06

    Відсутність активного попиту на кукурудзу з боку Китаю посилює тиск на ціни, оскільки трейдери після зниження прогнозів врожаю в Бразилії очікували активізації закупівель. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Вчора на чиказькій СВОТ грудневі ф’ючерси на кукурудзу впали на 1,6% до 210,2 $/т, втративши з понеділка 3,7% внаслідок низьких темпів експорту та гарного стану посівів кукурудзи у США. Наближення урагану 4-ї категорії Аїда до Перської затоки США, де розташовані експортні порти, та можливі проблеми з експортними відвантаженнями поки не підтримали котирування.

    За даними МСГ США, кількість посівів кукурудзи, що знаходяться в доброму або відмінному стані, за тиждень не змінилася та залишилася на рівні 60% (62% торік), хоча аналітики очікували погіршення їх стану.

    Азійські покупці не поспішають підвищувати ціни на кукурудзу та готові платити 310-315 $/т CFR, але ціни пропозицій залишаються на рівні 325-330 $/т CFR.  

    На останніх тендерах американська кукурудза програла південноамериканській та південноафриканській. Південнокорейська компанія KFA придбала 66 тис т кукурудзи з Південної Америки або Південної Африки з поставкою у вересні – жовтні за ціною 322 $/т CFR.

    Тайванська асоціація виробників кормів MFIG придбала 65 тис т аргентинської кукурудзи з поставкою в листопаді за ціною 322 $/т CFR.

    Рішення влади Китаю покращити управління державними резервами та збільшити товарні запаси з метою стабілізації внутрішніх цін поки не вплинуло на ціни, хоча зазвичай будь-які новини щодо можливої активізації попиту з боку Китаю призводять до спекулятивного стрибка цін. Тому нарощування Китаєм запасів кукурудзи стане новим чинником тиску на ціни.

    В Україні ціни на кукурудзу нового врожаю залишаються в портах на рівні 240-245 $/т або 7300-7400 грн/т, оскільки їх підтримують активні форвардні продажі, зокрема й до Китаю.

    За тиждень Євросоюз збільшив імпорт кукурудзи до 490,3 тис т, а з початку липня придбав 2,4 млн т, що на 6% менше, ніж на цю дату торік. Бразилія поставила до ЄС 1,5 млн т кукурудзи, а Україна – 616 тис т. Врожай кукурудзи в ЄС перевищить торішній, а збільшення обсягів фуражної пшениці зменшить попит на імпортну кукурудзу. Тому Україна з рекордним врожаєм кукурудзи буде активно конкурувати за ринок ЄС з країнами Південної Америки та США.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.