• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання світових цін на рослинні олії, цукор і зернові досягло десятирічного рекорду
    Опубликовано: 2021-08-27 09:08:44

    Різке зростання світових цін на рослинні олії, цукор і зернові в травні поточного року досягло найвищого значення з вересня 2011 року.

    Про це свідчать дані Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

    Згідно з даними організації, у травні поточного року світові ціни на продовольство зросли на найзначнішу величину за більш ніж десять років, а відносно минулого року ціни зросли майже на 40%.

    Одним із факторів зростання цього індексу стало різке збільшення світових цін на рослинні олії, цукор і зернові, воно досягло найвищого значення з вересня 2011 року, яке лише на 7,6 відсотка нижче його історичного максимуму в номінальному вираженні.

    Згідно зі звітом, у 2021 році в світі буде вироблено майже 2 821 млн тонн зернових, що на 1,9 відсотка перевищить обсяг виробництва 2020 року, причому найбільший приріст у 3,7 відсотка в порівнянні з попереднім роком очікується по кукурудзі.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.