• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні виростили гігантську черешню
    Опубликовано: 2021-08-13 17:02:41

    Уманська фруктова компанія завершила сезон черешні. Через погоду урожай був низький, але найбільш пізній сорт приніс до 15 т/га, а інший, при низькому врожаї – гігантські плоди діаметром до 38 мм та вагою 23 г. Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook, пише agronews.ua.

    «Рік вкрай складний через погодні умови. Спочатку весняні заморозки, потім затяжна холодна весна відтягнули цвітіння на 10-12 днів та суттєво вплинули на цьогорічний урожай», – повідомляють в компанії.

    Через похолодання та дощі під час цвітіння один із сортів мав короткий період запилення і як результат – осипання зав’язі та низький урожай. Ще два сорти черешні через проблеми з сірою гниллю втратили до 60% врожаю.

    «Але були і позитивні нотки. Найбільш пізній сорт приніс до 15 тонн врожаю з гектара (дерева ще не вийшли на повне плодоношення). А також були зафіксовані власні черешневі рекорди: один із сортів при низькому врожаї цього року (близько 4 тонн з гектара) приніс досить великі плоди до 36-38 мм. Зафіксовано навіть плід-велетень вагою 23 грами», – зауважують садівники.

    В Уманській фруктовій компанії додали, що цьогоріч розширили географію як онлайн-поставок, так і звичайних.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.