• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прибутковість молока рекордно підскочила
    Опубликовано: 2021-08-10 17:10:36

    Український молочний індекс (УМІ) у липні зріс на рекордні за цей рік 10,5%, причому не тільки за рахунок здешевлення концентрованих кормів (впали на 7,4%), але й за рахунок реально першого за рік зростання вартості сирого молока гатунку екстра на 2,4%. Про це повідомляє економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак, пише agronews.ua.

    Він зазначив, що вперше в історії ціни на якісне молоко з січня (навіть з грудня) взагалі не змінювалися.

    «Стабільність цін — це позитив для нашої кволої молочної переробки. Будемо сподіватися, що це дозволить їй стати на ноги, але я не думаю — бо кволість або жвавість не залежить від цін на сировину, а від якості бізнес-управління та бізнес-стратегій», — вважає експерт.

    Ярмак також уточнив, що липень 2021 р. приніс українським виробникам молока на 9,2% менше прибутків, ніж липень 2020 і менше, ніж будь-який інший липень за останні 5 липнів, крім липня 2018, коли ситуація була ще гіршою.

    «Перші 7 місяців 2021 року дозволили нашим молочникам заробити на 28,2% менше, ніж рік тому за той самий період. І взагалі, поки що це найгірший рік за останні 5 років! Гірше з прибутками були лише в 2016 році», — нагадав він.

    Експерт додав, що в серпні, як правило, УМІ стабілізується після зростання в липні. На світовому ринку, переважно, теж все було стабільно, з невеликою тенденцію до послаблення цін.

    «Тому вплив зовнішнього фактору буде мінімальним», — прогнозує експерт.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.