• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на продовольство знижуються другий місяць поспіль після рекорду за 10 років – ООН
    Опубликовано: 2021-08-09 09:03:42

    Світові ціни на продовольчі товари у липні продовжили знижуватися другий місяць поспіль – вони зростали протягом року та сягнули найвищого за 10 років рівня у травні.

    Про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

    Так, загальний Індекс цін на продовольство становив 123 пункти у липні 2021 року, що на 1,2% менше за рівень червня. Водночас вони залишаються на 31% вище за рівень червня 2020 року. Падіння в липні зумовлене зниженням котирувань на більшість зернових та рослинних олій, а також молочні продукти.

    Індекс цін на зерно в липні скоротився на 3% проти червня внаслідок падіння цін на кукурудзу на 6%. Також знизилися ціни на ячмінь та сорго, а котирування пшениці зросли на 1,8 % та сягнули найвищого рівня з середини 2014 року.

    Ціни на молочні продукти впали на 2,8% проти червня, найбільше – на сухе знежирене молоко, за яким йдуть вершкове масло, сухе незбиране молоко та сир.

    Рослинна олія здешевшала на 1,4% до п’ятимісячного мінімуму, адже зниження цін на соєву, ріпакову та соняшникову олію з надлишком компенсувало зростання цін на пальмову.

    Протилежний тренд, а саме – зростання на 1,7%, показав у липні цукор, ціни на який зростають вже четвертий місяць поспіль. Переважно це пов’язано з вищими цінами на сиру нафту, а також впливом морозів на врожайність у Бразилії – найбільшому експортері цукру у світі.

    Індекс цін на м’ясо дещо зріс з червня, найбільше – на м’ясо птиці, великої рогатої худоби. Водночас ціни на свинину, навпаки, впали після зниження імпорту Китаю.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.