• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено регіон України з найкращим врожаєм кавуна
    Опубликовано: 2021-08-06 17:06:07

    Близько 100 тонн кавунів з одного гектара. Такі врожаї баштанних культур можуть збирати фермери Вінниччини. До прикладу Андрій Федик, з села Велика Кісниця Ямпільської територіальної громади, найбільшою ягодою з власного городу смакує чи не останні вісім років. Цього сезону перші плоди доспіли вже зо два тижні тому. Про це повідомляє Вінниця.info, пише agronews.ua.

    «А у фермерів, які працюють по сусідству та використовують спеціально облаштовані під баштанові «міні-теплиці», які ще називають «тунелями», врожай збирати почали трохи менше місяця тому. Розповідали, що врожайність з гектара може досягати по 100 тонн», -розповідає Андрій Федик.

    Він також зауважує, для вирощення кавунів – Вінниччина чи не найкращій регіон.

    «Помітили, який нині клімат? Та й ростуть кавуни не у піску, а у чорноземі. Навіть, якщо не використовувати крапельний полив, врожай може сягати 40-60 тонн з гектара. Це я запевняю за власним прикладом, адже для себе та родини висадив кавуни на гектарі землі. І, ось, подивіться результат. Один кавун заважує по 8-12 кілограмів» – підраховує Андрій Федик.

    Він також зауважує, що найближчим часом Вінниччина зможе самостійно забезпечувати місцевий ринок кавунами. Запевняє це на досвіді вирощування помідорів, яким займається чи не кожен мешканець Великої Кісниці. Там навіть встановили пам’ятник томату.

    «І не треба буде чекати, поки привезуть баштанові з Одещини, Херсонщини чи закордону! Відходять й ті часи, коли до нас їхали з південних регіонів України, аби обміняти кавуни з динями на картоплю», – пояснює.

    Також констатує, фермери Вінниччини вивчили принципи вирощування баштанових культур на місці у промислових масштабах. Й навіть жителі нашого регіону для власних потреб на городах.

    «Особисто для мене, кавуни, які я виростив у себе на ділянці – найсмачніші. Крім того я знаю, що це все виросло без жодної «хімії», – підкреслив Андрій Федик.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.