• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як компенсується дефіцит молока в Україні
    Опубликовано: 2021-07-29 15:05:35

    У першому півріччі 2021 року надходження молока на переробні підприємства скоротилося на 11,8% та склало 1,6 млн т. При цьому промислові господарства забезпечили 77,7% всього молока, яке прийшло на переробку, повідомляє Асоціація виробників молока, пише agronews.ua.

    Частка екстра ґатунку у структурі надходження склала 39,5%, проти 35,1% в 2020-му (493,9 тис. т), частка вищого ґатунку зросла з 32,6 до 35% (437,4 тис. т). надходження першого ґатунку від промислового сектору скоротилося з 31,4 до 24,9% (312,1 тис. т.).

    Наразі превалюючим ґатунком промислового молока-сировини при надходження на переробку є екстра.

    Господарства населення за перше півріччя забезпечили 22,3% молока базової жирності. Екстра та вищого ґатунків ці господарства практично не поставляли. Левова частка припадає на перший ґатунок — 218,1 тис. т (78,1% проти 81,2% торік).

    За прогнозами експертів частка молока від населення буде скорочуватися й надалі і тут варто особливу уваги звертати на швидку компенсацію з боку промислових господарства, створення умов для їх розвитку та збільшення виробництва молока в цьому секторі. Адже на сьогодні молокопереробні підприємства перекривають цю нестачу молочними компонентами імпортного походження» — наголошує аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.