• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено причини збільшення світової пропозиції сої
    Опубликовано: 2021-07-23 15:06:34

    Рішення аргентинської влади про скорочення частки біодизеля в моторному паливі дозволить країні збільшити експорт соєвої олії, що, в свою чергу, призведе до зниження цін на неї на світовому ринку. Про це повідомляє Reuters, пише agronews.ua.

    Парламент Аргентини прийняв закон, який дозволяє зменшити обов’язкову частку біодизеля в моторному паливі з 10% до 5%, і президент країни Альберто Фернандез має підписати його до кінця липня.

    Такий крок призведе до зменшення споживання соєвої олії з боку біопаливної галузі Аргентини, та збільшить обсяг пропозицій соєвої олії для експорту.

    За офіційними даними, у 2020 році Аргентина експортувала 5,36 млн т соєвої олії, 53,4% якої придбала Індія і приблизно по 8% Бангладеш та КНР.

    Наприкінці червня, за даними USDA, середня ціна соєвої олії в Аргентині складала 1191 $/т, в Бразилії – 1233 $/т, а в США – 1608 $/т.

    Варто зазначити, що Бразилія, яка нещодавно знизила частку біодизеля в моторному паливі з 13% до 10%, планує вже з вересня знову підвищити її до 12%, а у 2022 році довести до 15%.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.