• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії намолотили 5,5 млн. тонн зерна нового врожаю
    Опубликовано: 2021-07-25 13:03:30

    Поточного тижня аграрії вже всіх областей України розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики і продовольства.

    Станом на 15 липня жнива проведені на площі 1,3 млн. га (9% до прогнозу), намолочено понад 5,5 млн тонн. зерна нового врожаю, середня врожайність становить 41,6 ц/га.

    У тому числі зібрано:

    oзимого ячменю – 2,9 млн. тонн з 685 тис. га (28% до прогнозу) при врожайності 42,9 ц/га;
    озимої пшениці – 2,5 млн тонн з 611 тис. га (9% до прогнозу) при врожайності 41,1 ц/га;
    гороху – 73,8 тис. тонн з 32,4 тис. га (14% до прогнозу) при врожайності 22,8 ц/га.

    Впродовж тижня аграрії намолотили 4,5 млн. тонн зерна. Лідерами по обмолоту є сільгоспвиробники Херсонщини, які зібрали 53% площ зернових та зернобобових культур при врожайності 41,4 ц/га, та намолотили 1,7 млн. тонн. Близькими до намолоту свого першого мільйону є аграрії Миколаївщини (883 тис. тонн).

    Вищу за 50 ц/га середню урожайність зернових та зернобобових культур на початку збирання мають господарства Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Черкаської областей.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.