• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Засуха знищує землеробство у південних регіонах України
    Опубликовано: 2021-07-08 16:06:25

    Навіть зливи не зупиняють тотальну посуху в південних регіонах. Кліматичні зміни перетворюють їх на спекотні й випалені сонцем місця, які постійно розширюються. У зоні ризикованого землеробства нині дві третини України. Про це повідомляють Факти, пише agronews.ua.

    Торік у деяких регіонах до чотирьох місяців не було дощів. Лише на Одещині за останні два роки мільярди збитків від втрачених врожаїв.

    Аграрії донині закривають кредити та намагаються стабілізувати ситуацію. Єдиний порятунок – відновлення зрошувальних систем, порізаних на брухт та знищених після розпаду союзу.

    Одещина стала одним з трьох регіонів країни, де запрацює програма відновлення зрошувальних систем та меліорації. Нині тут поливають всього 11% землі, цю площу планують збільшити майже наполовину.

    Зокрема, проведуть реконструкцію чотирьох насосних станцій та магістрального каналу. Попередня вартість робіт – 200 млн грн. Наразі аграрії використовують два типи зрошення:

    – дощування – для великих площ зернових, вартість установки на гектар близько $2-3 тис.;

    – крапельна система – у декілька разів дешевша та універсальніша, підходить для посівів, а також садів, овочів та ягід.

    Завдяки відновленню поливу вже наступного року в Одеській області очікують зібрати на чверть більше врожаю.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.