• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено, як змінилися ціни на кукурудзу
    Опубликовано: 2021-07-07 16:06:04

    Після виходу звітів USDA про запаси зерна і площах посіву в США котирування кукурудзи в Чикаго підскочили на 7%, але в п’ятницю ринок розвернувся і липневі ф’ючерси на кукурудзу впали на 3,3% до 274,4 $/т, практично нівелювавши зростання четверга, а грудневі знизилися всього на 1,6% до 227,9 $/т, додавши з понеділка в ціні майже 11%. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Падіння цін на старий урожай кукурудзи триває під тиском падіння цін на фуражну пшеницю і особливо ячмінь в Чорноморському регіоні, навіть незважаючи на погіршуються прогнози врожаю кукурудзи в Бразилії. Аналітики StoneX знизили свій прогноз валового збору кукурудзи в Бразилії в 2020/21 МР з 89,68 млн тонн до 87,93 млн тонн в порівнянні червневим прогнозом USDA 98,0 млн тон.

    На тлі гарної врожайності і великої пропозиції, за останній тиждень ціни на Чорноморський ячмінь впали на 15-20$/т до рівня близько 210-215$/т FOB, а ціни на фуражну пшеницю опустилися до рівня близько 225-230$/т FOB, що набагато нижче пропозицій на поставку кукурудзи старого врожаю на рівні близько 265-275$/т FOB.

    Форвардні ціни на кукурудзу нового врожаю в Україні минулого тижня також були на високому рівні близько 225-235 $/т з поставкою в порт в жовтні-листопаді незважаючи на прогнози зростання врожаю до 37-38 млн тон, а також рекордний обсяг форвардних продажів, який за різними оцінками вже перевищує 7-8 млн тон.

    Котирування кукурудзи на біржах на цьому тижні будуть під додатковим тиском можливого скорочення попиту з боку етанолової промисловості.

    Окружний апеляційний суд Вашингтона, округ Колумбія, виніс рішення про те, що агентство з охорони навколишнього середовища (за часів адміністрації Трампа) перевищило свої повноваження, зобов’язавши нафтопереробні компанії випускати бензин з вмістом етанолу 15% не 9, а всі 12 місяців на рік, що зараз може призвести до зниження рівня споживання етанолу для виробництва якого в США використовується близько 125-135 млн тон кукурудзи на рік.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.