• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, які продукти небезпечні при гіпертонії
    Опубликовано: 2021-07-04 13:04:50

    Зміна способу життя може стати доступним і найпростішим способом знизити артеріальний тиск. Один з перших заходів, рекомендованих лікарями – змінити свій раціон. Здорова їжа значно знижує ризики. Крім того, є ряд продуктів, яких слід уникати при вже наявної гіпертенезії або загрозу її розвитку. Про це повідомляє ukrhealth, пише agronews.ua.

    Солоні закуски. Солона їжа багата натрієм, який безпосередньо впливає на кров’яний тиск. Не потрібно повністю виключати сіль з раціону, проте не слід з’їдати більше 2300 мг в день (це відповідає приблизно чайній ложці). Найпростіший спосіб зменшити кількість натрію, що надходить в організм з їжею, – відмовитися від звичних солоних закусок на зразок арахісу і сухариків.

    Жирна їжа. Вона часто провокує ожиріння – найпоширенішу причину високого кров’яного тиску. Слід уникати таких продуктів з високим вмістом жирів, як ковбаси і цільномолочні (молоко, кисломолочний сир, сири та ін.). Краще віддавати перевагу їх аналогам зі зниженим вмістом жиру.

    Консервовані супи. У них також нерідко присутня величезна кількість солі. У деяких – навіть більше, ніж у дев’яти пакетах чіпсів.

    Фаст-фуд. Як і смажена у великій кількості масла їжа він містить велику кількість солі і жирів. Це є подвійною загрозою кров’яного тиску.

    Готові соуси – заправки для салатів. У них дуже багато солі, а також шкідливих насичених жирів. Краще готувати такі соуси самим.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.