• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено ціни на пшеницю
    Опубликовано: 2021-07-01 14:05:09

    Прогнози спекотної погоди наступного тижня у США та Канаді залишаються головними драйверами зростання світових цін на пшеницю. А різке погіршення стану посівів ярої пшениці у США призвело до нового стрибка котирувань. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Очікується, що в наступні 7-10 днів у Північній та Південній Дакоті знову пануватиме спека 35-38 оС без опадів, яка продовжить негативно впливати на стан ярих культур, зокрема пшениці.

    Опади в регіонах вирощування озимої пшениці у США затримують її збирання, тому станом на 27 червня воно проведене на 33% площ у порівнянні з 39% рік тому та 40% в середньому за 5 років. За даними NASS USDA, кількість посівів озимої пшениці у доброму або відмінному стані за тиждень зменшилася на 1% до 48% (52% торік). Водночас стан посівів ярої пшениці через дефіцит опадів за тиждень погіршився на 7% до 20% у порівнянні з 69% торік.

    Експорт пшениці з США за тиждень зменшився на 48% до 285,6 тис т, що на 44% поступається торішнім темпам.

    Липневі ф’ючерси вчора виросли:

    – на 3,3 $/т до 237,4 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,

    – на 6,52 $/т до 227,4 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,

    – на 7,35 $/т до 309,4 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

    Завтра статистичне бюро Канади оприлюднить прогноз врожаю та дані по площам сівби пшениці, проте трейдери не очікують суттєвих коригувань.

    Попри стрибок цін в Чикаго, вдалий тендер в Єгипті та скорочення прогнозу врожаю пшениці в ЄС, європейська пшениця вчора подорожчала дуже незначно.

    Вересневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF виросли на 1,5 €/т до 203 €/т або 241,79 $/т.

    Єврокомісія знизила прогноз врожаю пшениці в ЄС з 126,2 до 125,8 млн т, що перевищить торішні 117,2 млн т.

    Активність імпортерів сприяє зростанню цін.

    Єгипетський GASC вчора на тендері придбав 180 тис т румунської пшениці з поставкою 25 серпня – 5 вересня за ціною 242,93 $/т FOB, яка на 11 $/т нижча, ніж на попередніх торгах 24 травня, коли було закуплено 240 тис т румунської пшениці.

    Ефіопія оголосила тендер на закупівлю 400 тис т пшениці довільного виробництва, а Туреччина планує придбати на тендері 395 тис т продовольчої червонозернистої пшениці.

    Проте чергова поразка на тендері в Єгипті української та російської пшениці, а також висока врожайність на півдні Росії, де почали збирання врожаю, посилюють тиск на ціни.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.