Найбільше м’яса птиці виробляють у одному з наймальовничіших регіонів України. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.
Так, за перші п’ять місяців цього року фермерами Вінниччини було реалізовано на забій 103 млн голів птиці. Це на 10,7% більше, ніж у січні-травні 2020 року. На другому місці — Черкащина. Там було реалізовано на забій 65,2 млн голів птиці. Замикає трійку лідерів Дніпропетровська область із показником у 48 млн голів птиці. Протягом звітного періоду загалом по Україні було реалізовано на забій 269 млн голів птиці.
Найбільший в Україні виробник курятини, компанія “МХП” Юрія Косюка базується у Вінницькій та Черкаській областях. За перший квартал 2021 року МХП сплатив 1,2 млрд грн податків. Минулого року МХП виділив понад 80 млн грн на подолання COVID-19.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua