Озвучено регіон України, що став лідером з виробництва м’яса птиці

22 июн, 10:04

Найбільше м’яса птиці виробляють у одному з наймальовничіших регіонів України. Про це повідомляє  УНН, пише agronews.ua.

Так, за перші п’ять місяців цього року фермерами Вінниччини було реалізовано на забій 103 млн голів птиці. Це на 10,7% більше, ніж у січні-травні 2020 року. На другому місці — Черкащина. Там було реалізовано на забій 65,2 млн голів птиці. Замикає трійку лідерів Дніпропетровська область із показником у 48 млн голів птиці. Протягом звітного періоду загалом по Україні було реалізовано на забій 269 млн голів птиці.

Найбільший в Україні виробник курятини, компанія “МХП” Юрія Косюка базується у Вінницькій та Черкаській областях. За перший квартал 2021 року МХП сплатив 1,2 млрд грн податків. Минулого року МХП виділив понад 80 млн грн на подолання COVID-19.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/328167.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM