• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна збільшує виробництво соняшника
    Опубликовано: 2021-06-14 16:07:02

    Сприятливі погодні умови, що склалися у причорноморських країнах, дозволять збільшити посіви соняшника всіма основними виробниками, що посилює тиск на ціни старого та нового врожаю. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Україна та Росія також збільшать виробництво соняшника завдяки розширенню площ сівби та рясним опадам травня, які сприяють розвитку посівів.

    В Угорщині, Болгарії та Румунії, що є основним європейським виробником (в країні знаходяться 27% європейських посівів соняшника) та експортером соняшника, площі сівби також збільшені, а погода сприяє збільшенню врожайності.

    Прогнозовані на наступному тижні рясні опади та підвищення температури повітря продовжать покращувати стан посівів у причорноморських країнах.

    Основною проблемою для посівів соняшника залишається дефіцит ефективних температур, оскільки їх показник на 5-10 оС поступається середньому багаторічному рівню.

    В Україні станом на 3 червня соняшником засіяно 6,38 млн га або 99,6% запланованих площ. Але експерти вважають, що фінальні площі сівби перевищать офіційний прогноз та сягнуть 7 млн га, а врожай виросте до 17-17,5 млн т у порівнянні з торішніми 13,1 млн т.

    Очікувана у липні та серпні спека може суттєво відкоригувати прогнози врожаю, проте експерти зазначають, що у причорноморських країнах значні запаси вологи у метровому шарі ґрунту створюють передумови для отримання рекордних врожаїв.

    Закупівельні ціни на соняшник в Україні минулого тижня знизилися з 22500-23000 грн/т до 18500-19000 грн/т з доставкою на завод на тлі обвалу цін на соняшникову олію до 1200 $/т FOB як для старого, так і для нового врожаю. Після зниження цін на соняшник деякі переробники відновили його закупівлю, завдяки чому ціни виросли до 19000 грн/т. Імовірно, що до початку нового сезону вони залишатимуться на цьому рівні, хоча рекордний врожай вже у вересні – жовтні може знизити ціни до 15000 грн/т.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.