• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю продовжили падіння
    Опубликовано: 2021-05-28 13:05:58

    Сприятлива для розвитку посівів пшениці погода посилює тиск на пшеничні котирування на світових біржах. Додаткового удару по цінах завдав вчорашній обвал цін на кукурудзу в Чикаго на 6%. Дощі в Канаді та Австралії покращують перспективи майбутнього врожаю пшениці. Повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    На тлі прогнозів гарних врожаїв у країнах Північної півкулі, зокрема й у США, котирування м’якої пшениці в Чикаго дешевшають сьому сесію поспіль.

    Липневі ф’ючерси в США впали:

    – на 2,11 $/т до 241,22 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,

    – на 3,95 $/т до 222,11 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,

    – на 0,74 $/т до 250,86 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

    Французька пшениця вчора дешевшала слідом за американською на прогнозах великого врожаю. Зниження курсу євро відносно долара зменшує конкурентоспроможність європейського зерна, що тисне на ціни.

    Вересневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF впали на 3 €/т до місячного мінімуму 205,25 €/т або 251,11 $/т.

    Попит на пшеницю старого врожаю на фізичному ринку залишається дуже низьким, і за тиждень з Новоросійська, який є основним експортним портом Росії, не відвантажили жодного судна з пшеницею. Трейдери очікують 2 червня, коли почне нараховуватися «плаваюче» експортне мито на пшеницю, що буде нижчим за поточне фіксоване. Тому Росія у червні може збільшити експорт пшениці до 1,3-1,5 млн т у порівнянні з 400 тис т у травні.

    Ф’ючерси на чорноморську пшеницю в Чикаго за два дні знизилися:

    – липневі – на 2,3% до 257 $/т,

    – грудневі – на 2,5% до 262,5 $/т.

    В Росії ярою пшеницею вже засіяно 10,7 млн га або 84,3% запланованих площ, що перевищує 10,2 млн га, засіяних на цю ж дату у 2020 р.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.