• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зареєстрували нові сорти ожини
    Опубликовано: 2021-05-07 18:04:06

    Два сорти ожини селекції Університету штату Арканзас, що в США, внесли до Державного реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє компанія «ФруТек», пише agronews.ua.

    Внесення сортів Натчез та Уошіта до Державного реєстру означає, що відтепер будь-який вітчизняний розсадник може отримати ліцензію на вирощування та продаж садивного матеріалу вказаних сортів. Окрім того, в Україну вже завезений базовий матеріал, який є невід’ємною складовою професійного вирощування саджанців.

    Також упродовж сезону вітчизняні розсадники виростять сертифікований матеріал, який виробники ягід вже восени зможуть використати для закладання високопродуктивних плантацій. До того ж наявність сортів у реєстрі та сертифікація саджанців дозволить виробникам скористатися Державною програмою компенсації вартості садивного матеріалу.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.