• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні прогнозується зростання виробництва продукції тваринництва
    Опубликовано: 2021-04-24 14:05:33

    За прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, зменшення виробництва валової продукції тваринництва у 2021 році складе лише -0,5% проти -3,1% у 2020 році. Про це повідомив Юрій Лупенко, академік НААН, директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», передає прес-служба закладу, пише  agronews.ua.

    Торік спад відбувся майже по усіх видах продукції тваринництва, крім продукції вирощування овець і кіз (приріст на 0,7%). У 2021 році стримування темпів спадної тенденції в галузі забезпечується переважно збільшенням обсягів вирощування птиці (+1,4%) та свиней (+0,5%). При цьому виробництво яєць збережеться на рівні 2020 року.

    Зауважимо, що найбільший спад проти минулорічних показників прогнозується на виробництві вовни (‑6%), молока (‑2,6%), продукції вирощування великої (‑2,4%) та малої рогатої худоби — овець та кіз (‑2,8%), інших тварин (‑3,5%). Виробництво молока очікується на рівні 9 млн т проти майже 9,3 млн т торік, продукції вирощування тварин та птиці — 3,39 млн т проти 3,37 млн т, яєць — 16,2 млрд шт., вовни — 1,5 тис. т (1,6 тис. т).

    «Динаміка обсягів виробництва продукції тваринництва зумовлена триваючим спадом поголів’я тварин, який продовжиться у 2021 році внаслідок хронічної збитковості більшості видів продукції галузі, а також зменшенням доходності виробництва молока у сільських домогосподарствах. Зупинення цього спаду, поряд з нарощуванням продуктивності тварин і птиці, є головними чинниками стабілізації обсягів виробництва в галузі», — підкреслив Лупенко.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.