• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Хмельниччині на 40 сотках вирощують 80 сортів картоплі
    Опубликовано: 2021-04-19 15:03:18

    На Хмельниччині дачниця вирощує 80 сортів картоплі німецької, голландської та української селекції. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

    «На дачі картоплю вирощую на площі майже 40 соток. Серед 80 сортів, які планую посадити цього року, найбільше німецьких, бо вони не вироджуються упродовж 5-6 років. Вирощую і голландські сорти, але вони через 3 роки вироджуються, а ще українські, які дуже залежать від погодних умов», – зазначила дачниця-любителька Валентина Мордик.

    Дачниця каже, що за весь час, відколи вирощує картоплю, пробувала 2,5 тисячі сортів. Від білоруської селекції довелося відмовитися, бо вона не любить глинисту землю дачі. Цього року в колекції Валентини Мордик з’явилося 10 нових сортів. Насіння вона замовляє у селекціонерів або тих, хто професійно займається вирощуванням картоплі.

    Серед картоплі, що росте на дачній ділянці, є ранньо-, середньо- та пізньостиглі сорти. Деякі цвітуть, а інші – ні. Дачниця також вирощує картоплю, бульби якої червоного та синього кольорів.

    Жінка ділиться, що картоплю садить і в подальшому обробляє лише руками. Від допомоги техніки відмовляється, адже трактор ріже картоплю, може залишити її в землі, а ще такий спосіб призводить до плутанини в сортах.

    Дачниця радить не поспішати з висадкою картоплі. Зараз вона її дістала з погреба і пророщує, а садити під заступ буде, коли земля добре прогріється, адже тоді вона сходить уже за тиждень і її можна одразу сапати та підгортати.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.