• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порти України збільшили експорт зернових культур
    Опубликовано: 2021-04-14 15:06:50

    Згідно з даними моніторингу в період з 1 по 31 березня морпортами України на експорт було відвантажено 3,4 млн тонн основних зернових культур, що на 6,5% вище за показник лютого 2021 р. (3,17 млн тонн з урахуванням актуалізації даних). Про це повідомляє “АПК-інформ”, пише agronews.ua.

    Обсяги відвантажень пшениці в березні склали 672 тис. тонн, що на 8,9% нижче за показники місяцем раніше. Кукурудзи перевалено 2,5 млн тонн, це на 6,5% більше за лютневі обсяги. Ячменю в березні відвантажено 188 тис. тонн, що перевищує показники попереднього місяця в 2,7 рази.

    Ключовим напрямком відвантажень пшениці в березні є Єгипет. У цьому напрямку перевалено 167,7 тис. тонн. Основний обсяг експорту кукурудзи і ячменю відвантажено в напрямку Китаю, в березні п.р. обсяг перевалки кукурудзи склав 1,03 млн тонн, ячменю – 86 тис. тонн.

    З урахуванням актуалізації даних лідером за обсягами перевалки основних зернових на експорт за підсумками липня-березня сезону-2020/21 є порт Миколаїв (12,1 млн тонн). Друге місце посідає порт Чорноморськ (9,3 млн тонн), третє – порт Південний (6,7 млн тонн).

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.