• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на буряк знизилися
    Опубликовано: 2021-04-12 17:06:53

    Попри обмежену пропозицію якісного столового буряка на ринках України, ціни на дану продукцію почали знижуватися. Про це повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

    Так, згідно з даними щоденного моніторингу, столовий буряк в українських господарствах наразі продається по 4-6 грн/кг ($ 0,14-0,22/кг), що в середньому на 13% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

    За словами виробників, причиною такої цінової ситуації є досить стриманий попит на столовий буряк, тоді як якість даних коренеплодів у сховищах стрімко погіршується. Відзначимо, що знизити відпускні ціни в даному сегменті, фермери змушені навіть при тому, що запаси столового буряка в сховищах українських господарств стрімко скорочуються.

    При цьому, попри негативний ціновий тренд на ринку столового буряка в Україні, нині дані коренеплоди стоять в середньому на 33% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Таку цінову різницю, ключові гравці ринку пояснюють, скороченням посівних площ під столовим буряком цього сезону.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.