• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Полтавщині у дику природу випустили австралійських кроликів
    Опубликовано: 2021-04-09 15:01:26

    На Полтавщині у державному підприємстві «Кременчуцьке лісове господарство» вперше у дику природу випустили австралійських кроликів. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

    Директор підприємства Валентин Свириденко повідомив, що кроликів єгерям передав підприємець Вадим Чекаль.

    «Він – любитель лісу, дикої природи. Тож виявив бажання зробити свій внесок в її збереження. Спершу тварини пройдуть адаптацію у штучно створених вольєрах», – розповів Свириденко.

    Єгер держлісгоспу Олег Швець зазначив, що у дику природу випустили 8 самочок і 2 самця.

    «Спочатку ми їх поселимо у штучний вольєр і нори. Тут житимуть дві доби, а далі вольєр розгородимо, щоб вони поширились по угіддях. Виростили їх у Львівській області, а підрощували в Святилівці (Полтавська обл.), на фермі», – сказав Швець.

    Інженер захисту і охорони лісу Кременчуцького держлісгоспу Олексій Тимошенко повідомив, що у кроликів є вороги в дикій природі. «Це і лисиця, і вовки. Та найнебезпечніші – шакали, які останнім часом облюбовали територію держпідприємства», – додав він.

    Лісівники зазначають, що за сприятливих умов популяція австралійських диких кроликів може швидко збільшуватися. У планах – випустити в природу диких кабанів, косуль та інших тварин.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.