• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські фермери починають вирощувати найдорожчу у світі ягоду
    Опубликовано: 2021-04-10 11:08:19

    Чорниця, або садова лохина – це найдорожча в світі ягода. Часто її називають “чорною ікрою серед ягід”. Серед безлічі чеснот, чи не найголовнішою є те, що навіть після обробки ця ягода лишається не менш корисною. Про це повідомляє Агрономія сьогодні, пише agronews.ua.

    Окрім того, що лохина дуже корисна для організму, вона ще й дає гарні прибутки для фермерів. Принаймні так стверджує Тургай Бейхан – фермер із Тиврівського району, який поміж інших с/г культур, уже понад 5 років вирощує лохину.

    Нині площа плантацій під цією культурою становить понад 17 гектарів. Сам Тургай стверджує, що хотів би мати в чотири рази більше лохини – до 70 гектарів, проте такі амбітні плани стримує брак води для зрошення, а також відсутність власної землі, котру поки що доводиться орендувати.

    За словами керівника господарства вирощений врожай лохини користується відмінним збутом. Головне – забезпечити своєчасне збирання та постачання ягід. З цією метою тут збудували спеціальне сховище на 120 тон одночасного зберігання ягід.

    Так чи інакше, Тургай Бейхан вбачає хорошу перспективу як у вирощуванні лохини, так і інших ягідних культур. На його думку, цей напрямок може бути як чудовим доповненням до основного бізнесу, так і цілком самостійним.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.