• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо області-лідери за обсягом реалізованої деревини за рік
    Опубликовано: 2021-04-06 14:03:25

    Всього в Україні за рік було проведено понад 6,1 тис. успішних аукціонів, реалізовано 1,1 млн куб. м необробленої деревини на загальну суму 1,16 млрд грн. Про це повідомляє Новини Закарпаття, пише agronews.ua.

    Лісгоспи Закарпатської області стали абсолютними лідерами за обсягом реалізованої деревини та отриманих доходів за рік, через прозорі аукціони продали необробленої деревини на 396 млн грн.

    У рейтингу між областями абсолютним лідером за обсягом реалізованої деревини та отриманих доходів є Закарпатська область – 275 тис. куб. м, що принесли 396 млн грн доходу. Продажем завершився майже кожен другий оголошений аукціон, зростання ціни становило 8,75% при відносно невисокому коефіцієнт конкурентності на успішному аукціоні – 1,56.

    Проаналізуємо, яка ж ситуація з продажем необробленої деревени у інших областях.

    Утоп-5 регіонів за сумою доходів та обсягом продажів увійшли: Житомирська, Рівненська, Київська, Івано-Франківська та Волинська області.

    Лідерами є Житомирська та Рівненська області з подібними результатами: доходи 184,6 млн грн та 182 млн грн та обсяг реалізованої деревини – 231,9 та 231,5 тис. куб м відповідно. Далі йдуть Київська та Івано-Франківська також з близькими результатами: 72 та 68,6 млн грн доходів, 53,8 і 49,9 тис. куб. мпроданої деревини відповідно. Замикає п’ятірку лідерів Волинська область, лісгоспи якої продали в електронній торговій системі більше деревини, ніж Київська та Івано-Франківська області – майже 73 тис. куб. м, але недорогих сортиментів, тому обсяг доходів склав 35,8 млн грн.

    Зауважимо, що з жовтня 2020 року всі лісгоспи Закарпаття реалізують деревину на аукціонах “Prozorro.Продажі”, в той час, як інші регіони лише частину.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.