• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська економіка відновлюється – Тарас Качка
    Опубликовано: 2021-04-05 16:02:16

    Перший квартал цього року показав зростання товарообігу у порівнянні з кварталом минулого року на 12,13%. У цьому є гарна і не дуже новина. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Торговий представник України Тарас Качка, пише agronews.ua.

    “Гарна новина – експорт росте. Перший рік приніс 13,75 млрд доларів, що на 12,03% більше, ніж у перший квартал минулого року. Експорт додає кожного місяця. Так маємо зростання у порівнянні березень до лютого зростання на 15,6% до 5,27 млрд доларів”, – зауважив Качка.

    Але, за його словами, також росте і імпорт. Не лише через зростання вартості палива. Більше імпорту споживчіх промислових (групи 84,85, 90). І головне це більше автомобілів (87 група). Це означає, що споживачі готові витрачати. Це означає більше зібраних податків.

    “Але це також і мінус у нашому торговому балансі, динаміка якого поки випереджає минулий рік. І більше викидів у наших містах”, – пояснює він.

    Географічно нарешті маємо зростання експорту до ЄС +17,9 за перший квартал цього року у порівнянні з першим кварталом минулого року. Експорт до Китаю і далі росте шаленими темпами: Q1 21 до Q1 20 +55,3%. І з Китаєм, і з ЄС скорочуємо негативне сальдо.

    За словами Качки, з країнами-сусідами також маємо гарний баланс. З Польщею маємо зростання товарообігу на 16%, при цьому маємо повний паритет по імпорту і експорту. З Туреччиною маємо також плюс у 260 мільйонів у першому кварталі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.