• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чим корисним та смачним замінити масло, майонез і чипси
    Опубликовано: 2021-04-05 10:04:33

    Щоб почати правильно харчуватись та збалансувати свій раціон, треба почати з найменшого – замінити звичні продукти харчування на більш корисні альтернативи. Про це повідомляє Fancy Journal, пише agronews.ua.

    ✔️Авокадо замість вершкового масла

    Незважаючи на те, що вершкове масло поступово реабілітується в очах прихильників правильного харчування, багато хто схильний заміняти його авокадо – як продукт з високим вмістом поліненасичених жирних кислот, вітамінів А, С і D, заліза і магнію. До того ж стигле авокадо практично універсальне: може використовуватися і як намазка, і для смаження, і в якості заправки або соусу.

    ✔️Фруктові чипси замість картопляних

    На відміну від популярних картопляних чипсів, снеки з фруктів, як правило, не обсмажуються в маслі, а проходять більш щадну обробку – дегідрації. Це дозволяє зберегти максимум корисних речовин і оригінальний насичений смак. Фріпси – ідеальний варіант для перекусу: чудово втамовують голод завдяки високому вмісту клітковини, займають мало місця і доступні в більшості торгових мереж.

    ✔️Цільнозерновий хліб замість звичайного білого

    Користь цільнозернових продуктів науково доведена: Всесвітня організація охорони здоров’я вважає їх, поряд з овочами, фруктами і бобовими, основою здорового харчування. Найпростіший спосіб збагатити раціон цільними злаками – хлібу з меленої муки віддати перевагу альтернативі з незайманих зерен пшениці, жита, кукурудзи або ячменю. Знайти його не складе труднощів: як правило, такий хліб маркований словосполученням «цільне зерно» або його похідними.

    ✔️Природні підсолоджувачі замість сахарози

    Сахароза, або звичайний цукор, – не панацея для любителів солодкого. Навпаки, тим, хто стежить за фігурою або відмовляється від нього за медичними показаннями, краще звернути увагу на природні цукрозамінники – фруктозу, сорбіт або стевію. Перша в надлишку міститься у фруктах, овочах і меді. Сорбіт слід шукати в ягодах і сухофруктах, а стевія, як трава, продається подрібненою і упакованою. Втім, фруктозу і сорбіт також можна придбати в синтезованому вигляді – у формі порошку.

    ✔️Йогурт замість майонезу

    Поки навколо майонезу ведуться запеклі суперечки, його місце в салатах, закусках і при запіканні займає нейтральний йогурт. Володіючи підходящої фактурою, але не маючи вираженого смаку, він служить прекрасною основою для експериментів з приправами, рослинними оліями і оцтом, горіхами і сухофруктами. На базі йогурту легко створити найрізноманітніші соуси, заправки і маринади – від класичних середземноморських дзадзики і хайдарі до пряного огіркового вінегрету.

    ✔️Вівсянка замість пластівці

    Пластівці на сніданок – це швидко, зручно і дуже солодко. В одній порції кукурудзяних пластівців міститься до чверті добової норми цукру, що фактично зводить нанівець їх сильні сторони. Інша справа – вівсянка: звучить не дуже смачно, але максимально корисно. Головне – досвідченим шляхом добитися ідеальної консистенції і підібрати гармонійну пару: червоні ягоди, шматочок гіркого шоколаду або жменю горіхів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.