• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як змінилися ціни на пшеницю
    Опубликовано: 2021-04-01 15:07:12

    Біржові ціни на пшеницю розпочали тиждень падінням, проте наприкінці торгів незначно виросли на даних про погіршення стану посівів озимої пшениці у США. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    За даними моніторингу USDA, станом на 28 березня кількість посівів озимої пшениці у доброму або відмінному стані за тиждень виросла у штаті Канзас на 5% до 50%, проте зменшилася в Техасі на 1% до 28%, Оклахомі – на 1% до 61% та Колорадо – на 5% до 28%.

    Вчора спекулянти розігрівали травневі ф’ючерси на м’яку пшеницю в Чикаго, проігнорувавши погіршення стану посівів озимини, зміцнення курсу долара та скорочення експорту пшениці з США до найнижчого за місяць рівня 302,2 тис т, що не відповідає експертним очікуванням.

    Проте ринок підтримали прогнози, які потрібно буде підтвердити у середу, про скорочення запасів пшениці у США станом на 1 березня до 1,272 млрд бушелів, що на 10% поступатиметься торішньому рівню та стане найменшим з 2015 року обсягом запасів.

    Травневі ф’ючерси виросли:

    – на 1,29 $/т до 226,61 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго;

    – на 0,46 $/т до 209,25 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті.

    Знизилася на 1,19 $/т до 224,41 $/т тверда яра HRS-пшениця в Міннеаполісі.

    Ринок французької пшениці після спекулятивного коригування наприкінці минулого тижня з понеділка знову розвернувся донизу під тиском гарних перспектив майбутнього врожаю та майже нульового експортного попиту. Країни Середземномор’я не оголошують нових тендерів, а спалахи АЧС в Китаї можуть негативно вплинути на експорт в цьому напрямку.

    За тиждень країни ЄС експортували 194,5 тис тонн пшениці, а загалом у сезоні – 19,8 млн тонн, що на 23% поступається торішнім темпам. Додатково на ринок тисне різке зниження експортних цін на російську пшеницю.

    Травневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF впали на 4 €/т до 210,75 €/т або 248,05 $/т.

    Алжирська агенція ОАІС 31 березня проведе тендер по закупівлі борошномельної пшениці довільного походження з поставкою у травні, який може підтримати ціни.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.