• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українським садівникам вже слід планувати першу обробку від шкідників
    Опубликовано: 2021-03-01 18:03:09

    Відлига, що почалася днями в Україні, призвела до пробудження шкідників у садах. Про це розповів провідний спеціаліст із садівництва компанії «Самміт-Агро Юкрейн» Андрій Осиковий в ході онлайн-конференції «Захист саду навесні», пише agronews.ua.

    Він уточнив, що днями в одному з промислових садів Вінницької області спостерігав грушеву медяницю, що пробудилася, а, отже, днями відкладе яйця. Це означає, що вже на третю декаду березня в даному саду слід планувати першу обробку проти грушевої медяниці, рекомендованої в фазу сплячої бруньки.

    При цьому фахівець порадив не боятися працювати хлорпірифосом: від фази сплячої бруньки до збирання врожаю пройде достатньо часу, щоб заборонений у ЄС препарат розклався, а продукція, відповідно, — не містила токсичних сполук.

    Оскільки за сезон в Україні з’являється 4 покоління грушевої медяниці, а найбільш ефективна для обробки стадія розвитку шкідника — линька, фахівець рекомендує подальші обробітки проти неї в фазах «зелений конус — висування бутонів», «білий бутон — цвітіння», після опадання пелюсток і в період росту плодів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.