• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено причини зростання експортних цін на українську пшеницю
    Опубликовано: 2021-02-28 13:04:13

    Згідно з даними ІА “АПК-Інформ”, незважаючи на різноспрямовані цінові коригування, на українському експортному ринку пшениці спостерігається зростання цін, пише  agronews.ua.

    «Ще на початку минулого тижня ціни на пшеницю продовжували знижуватися під тиском необхідності підвищення її конкурентоспроможності, неготовності імпортерів вести закупівлі за сформованими цінами, а також подальшого здешевлення російської зернової. Однак незабаром ціни відновили зростання через сформовані високі ціни попиту в портах України на тлі стримування продажів аграріями і складнощів з виконанням поточних контрактів через затримку з доставкою зерна в порти. Підтримку також надало зростання світових котирувань на тлі нагнітання побоювань щодо стану озимих посівів через сильні морози в США і Причорномор’ї. При цьому, за даними Укргідрометеоцентру, на більшості території України був достатній шар снігу, щоб захистити посіви навіть при зниженні температури до-30оС», – пояснила ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

    Так, за підсумками минулого тижня ціни пропозиції на пшеницю з протеїном 12,5% і фураж відіграли зниження, що фіксувалося на її початку, і навіть дещо перевищили показники минулого тижня, досягнувши в середньому 281-285 і 277-279 USD/т FOB відповідно з відвантаженням з глибоководних портів. Середні ціни попиту на пшеницю 2 класу і фураж на базисі СРТ-порт тим часом зросли на 150-200 грн/т – до 9050 і 8900 грн/т, або на 4-5 USD/т – до 271 і 268 USD/т.

    “Поряд з цим, сектор залишається під тиском пом’якшення погодних умов в США і Причорномор’ї, високих темпів експорту з РФ (найчастіше за раніше укладеними контрактами), а також очікуваного збільшення конкуренції на світовому ринку за рахунок прогнозованого рекордного виробництва пшениці в Австралії в поточному МР і прогнозу USDA з розширення посівних площ під нею в США в наступному”, – резюмувала А.Танська.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.