• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо про створення органічного добрива із горохової полови
    Опубликовано: 2021-02-24 17:09:43

    Нове добриво виробляється із лушпиння сочевиці і гороху, забезпечуючи скорочення кількості відходів, що утворюються в процесі очищення цих культур. Про це повідомляє landlord, пише agronews.ua.

    У Канаді розробили технологію промислового виробництва органічного добрива з відходів сочевиці і гороху. Провівши серію успішних польових випробувань, канадська компанія Lucent Bio Sciences разом зі своїми партнерами Protein Industries Canada і AGT Foods оголосила, що розроблене нею органічне добриво Soileos дозволяє підвищити врожайність сільськогосподарських культур і сприяє збереженню родючості ґрунтів.

    Нове добриво виробляється із лушпиння сочевиці і гороху, забезпечуючи скорочення кількості відходів, що утворюються в процесі їх очищення. Воно було протестоване на багатьох сільськогосподарських культурах у всіх районах Канади. Фактично мова йде про повторне використання відходів, що лишаються після очищення зібраного врожаю, і які повсюдно просто викидаються або, у кращому випадку, сплюються у твердопаливних котлах.

    Додамо, що мова йде про органічне добриво, яка за багатьма параметрами не поступається високоефективним мінеральним формуляціям. А отже, сміливо може використовуватися як в органічному рослинництві, так і в традиційному.

    У всякому разі можна констатувати, що тенденція до максимально використання відходів та супутніх продуктів агровиробництва набирає обертів у розвинених країнах світу. Це стосується як надлишків соломи на полях, так і «сміттєвих» решток, які накопичуються в процесі очищення зерна.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.