• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Житомирщині в університеті вирощують органіку
    Опубликовано: 2021-02-18 11:02:16

    У Житомирі в теплиці Поліського національного університету органічним способом вирощують шість видів салатів та чотири види пряних трав, які можуть придбати всі охочі. По це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

    «Зараз у нас в теплиці органічним способом вирощують шість видів салатів – дуболистий зелений і дуболистий червоний, маслянисті салати – червоний та зелений, американський коричневий салат, є дуже гарні кучеряві сорти Кармесі. Крім того, реалізуємо чотири види пряних трав, а саме руколу, цибулю шніт, коріандр, петрушку і ще підростає базилік. Ми вирощуємо такі сорти, які дуже важко знайти у Житомирі в маркетах», – зазначила фахівець кафедри технології зберігання та переробки продукції рослинництва агрономічного факультету Поліського національного університету Анна Тютюнник.

    За її словами, рослини продають у торф’яних стаканчиках вартістю 18 грн за кущ. Такий салат або пряну рослину можна поставити вдома у воду і споживати у свіжому вигляді.

    Рослини висіяли в кінці жовтня і ростимуть вони до закінчення весни. Далі теплицю продезінфікують та законсервують на літні місяці.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.