• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю в США падають, а в Європі їх підтримують спекулянти
    Опубликовано: 2021-02-15 16:04:30

    Після несподіваного зниження прогнозу кінцевих запасів пшениці у лютневому звіті USDA, ціни на пшеницю прискорили падіння слідом за зниженням цін на кукурудзу, які залишаються під тиском покращення погоди у Південній Америці. ПРо це повідомляє Grain Trade, пише agronews.ua.

    Внаслідок тривалих новорічних вихідних в Азії зменшився попит на австралійську пшеницю та аргентинську кукурудзу, що посилює тиск на ціни.

    Після активного зростання цін напередодні, трейдери на біржах США почали проводити спекулятивні продажі на очікуваннях скорочення експорту пшениці з США.

    Експортні продажі пшениці з США за тиждень впали на 8% до 591 тис т, а загалом у сезоні склали 23 млн т, що на 5% перевищує торішні темпи (минулого тижня було 5,4%).

    Експорт пшениці з США за тиждень зменшився на 12% до 439 тис т, а загалом у сезоні сягнув 16,4 млн т, що на 1% поступається відповідному показнику минулого року.

    Дещо підтримали котирування прогнози зниження температури у центральних та південних регіонах Американської Рівнини значно нижче «рівня загибелі озимини» на тлі відсутності снігового покрову.

    Березневі пшеничні ф’ючерси в США впали за два останніх дні:

    на 5,88 $/т до 232,77 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,
    на 8,26 $/т до 224,50 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,
    на 3,77 $/т до 226,43 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

    Ціни на французьку пшеницю після оновлення тижневого мінімуму завдяки високому експортному попиту та спекулянтам вчора розвернулися доверху.

    Трейдерів турбують морози, що насуваються на Європу, хоча поки що ризики більше пов’язані з ускладненням перевезень внаслідок замерзання річок, ніж з пошкодженням посівів озимини.

    Березневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF виросли на 1 €/т до 222,5 €/т або 269,75 $/т.
    Завдяки спекулянтам березневі ф’ючерси на чорноморську пшеницю на біржі в Чикаго вчора виросли на 1% до 281 $/т, а серпневі – на 0,2% до 240,5 $/т.

    На тлі падіння цін на світових біржах та збільшення пропозицій чорноморської пшениці ціни пропозицій російської пшениці знизилися до 280-285 $/т FOB, а української – до 278-280 $/т FOB.

    Закупівельні ціни на пшеницю в Україні за тиждень впали в порту на 10-15 $/т до 265-270 $/т або 8850-8950 грн/т, що дозволило активізувати закупівлі переробникам, які на початку тижня платили за пшеницю з доставкою на завод 9000-9200 грн/т, а наприкінці тижня опустили ціни до 8700-8900 грн/т.

    Наступного тижня морозна погода зупинить падіння цін на пшеницю, проте весняне збільшення пропозицій посилить тиск на ціни.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.