• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено, чому в Україні падає виробництво крохмалю
    Опубликовано: 2021-02-10 18:04:52

    Вирощування картоплі на крохмаль українські картопляри називають невигідною справою. Це позначається і на переробці – з шести виробників крохмалю в Україні залишилося працювати всього два: «Вимал» і «Крохмалопродукт Орані». Про це повідомляє Перший діловий, пише agronews.ua.

    За оцінками експертів, на сьогодні крохмальна галузь страждає від дефіциту картоплі. За овоч крохмальні заводи України платять на 30% більше, ніж європейські. Але за ці гроші в якості сировини вони отримують некондицію, яку в ЄС просто утилізують.

    Аналітики відзначають, що Україна з усіх боків оточена країнами, які вважають картоплярство провідною галуззю власного сільського господарства Євросоюз, Білорусь, Російська Федерація. Там давно реалізовані державні програми розвитку картоплярства, які охоплюють насінництво, зрошення, агротехнології, будівництво сховищ і переробних підприємств, компенсацію вартості кредитних ресурсів і відшкодування частки прямих інвестицій.

    В таких умовах конкуренція з західно-європейським напрямком картоплепереробки на рівних умовах неможлива.

    Імпорт картоплі в Україні за останні два роки збільшився на 2500%. Тобто, в 250 разів. Це в основному картопля з РФ. Імпорт картопляного крохмалю збільшився на 700%. Переважно це продукція з Білорусі. Зараз їм заповнено 50% українського ринку.

    Крім того, Україна імпортує 100% пюре картопляного у вигляді пластівців. Сьогодні у нас залишилася одна потужність з виробництва цього товару – в Чернігівській області – і вона вже два роки не працює.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.