• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні вартість землі може зрости до 4,5 тис дол за гектар
    Опубликовано: 2021-02-06 11:07:01

    Якщо земельна реформа буде реалізована повною мірою, протягом наступних 10 років середня вартість землі в Україні може зрости до 4-4,5 тис. доларів за гектар. Заявив експерт Easy Business Дмитро Ливч під час пресконференції «Дорожня карта земельної реформи в Україні. Розвиток економіки». Повідомляє agro-business, пише agronews.ua.

    Він зауважив, що за часів невизначеності, зумовлених пандемією коронавірусу, нехтувати такими інвестиціями було б дуже недалекоглядно.

    «Запуск повністю лібералізованого ринку землі в Україні, на мій погляд, міг би принести близько 50-85 млрд дол. сукупного приросту ВВП у наступні 10 років після реформи. Проте запропонована модель, хоч і матиме нижчий економічний ефект, все одно закладе фундамент для майбутнього розвитку агросектора за умови прийняття допоміжного пакета законодавчих ініціатив, зокрема законопроєктів № 2194, № 2195, № 3205-2», – сказав Дмитро Ливч.

    Крім того, остаточне зняття мораторію стимулюватиме подальший розвиток агробізнесу, який за роки незалежності став однією з провідних галузей економіки. Вільний ринок дасть змогу змінити структуру сільськогосподарського виробництва та замість традиційних культур пропонувати продукцію з високою доданою вартістю.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.