• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бангладеш планує збільшити імпорт української пшениці
    Опубликовано: 2021-01-21 18:05:17

    З метою компенсації можливого дефіциту поставок зерна з РФ через підвищення експортних мит Бангладеш має намір закупити більше пшениці з України. Про це повідомляє Refinitiv Agriculture, пише agronews.ua.

    «Ми спілкуємося з Україною з приводу імпорту пшениці», — заявила Мосаммат Назманара ханум, головний державний службовець міністерства продовольства країни.

    Згідно з дипломатичною угодою, РФ у поточному фінансовому році повинна була поставити до Бангладеш 400 тис. т пшениці до червня 2021 р. Наразі в Бангладеш поставлено 200 тис. т російської пшениці.

    На думку чиновниці, тепер Росія навряд чи може поставити заявлені обсяги пшениці. Бангладеш — третій за величиною покупець російської пшениці після Туреччини та Єгипту.

    «Ми також імпортуємо пшеницю через міжнародні тендери, і з червня ми почнемо закупівлі пшениці на локальному ринку», — сказала вона.

    З початку 2021 р. Бангладеш вже оголосив 3 міжнародні тендери на закупівлю пшениці сумарно на 150 000 т зерна. Дакка планує імпортувати 600 тис. т пшениці до червня. Бангладеш імпортує близько 6 млн т пшениці щорічно, що робить його одним з найбільших світових імпортерів зерна.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.