• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні буде зростати виробництво посівного матеріалу
    Опубликовано: 2021-01-07 11:05:48

    Насіннєві компанії будуть збільшувати виробництво посівного матеріалу в Україні після визнання еквівалентності української системи сертифікації насіння до вимог ЄС. Таку думку в інтерв’ю АПК-Інформ висловила виконавчий директор Насіннєвої асоціації України (НАУ) Сюзана Григоренко, пише agronews.ua.

    «На кількість виробників це, однозначно, не дуже буде впливати. Адже у насіннєвий бізнес не йдуть просто тому, що «я вирішив стати виробником, я став». Такого немає. Однак очікуємо, що це рішення ЄС стимулюватиме збільшення обсягів виробництва, та ніяк не скорочення», -вважає вона.

    Як зазначила С.Григоренко, в останні два роки обсяги виробництва насіння в Україні були не на найвищому рівні, що було пов’язано як з соціально-економічними проблемами, так і зі змінами клімату.

    «Цей бізнес дійсно непростий, виробники працюють в умовах високих вимог до виробництва, до продукції. Плюс до всього, маємо не настільки велику кількість кваліфікованих спеціалістів, які не так швидко з’являються на ринку, як хотілося б. Та, разом з цим, вимоги споживача продовжують збільшуватися. Тож, сподівання тільки хороші. Відносно якихось рекордних обсягів виробництва говорити не будемо, та на їх зростання очікуємо. Так само, як і на перенесення більшої частки великих компаній саме по цілісним циклам виробництва в Україну», – додала очільниця НАУ.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.