• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, якою буде ціна на українські зернові та олійні у 2021 році
    Опубликовано: 2020-12-30 15:02:27

    За рік на американській біржі ф’ючерси на сою виросли на 35% до 466 $/т, на кукурудзу – на 15% до 178,5 $/т, на пшеницю – на 12% до 230 $/т. Цьому сприяло послаблення курсу долару до світових валют. Підвищення цін на американських біржах підтримувало зростання цін на українське зерно та олійні. Ця тенденція сбережеться і наступного року. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

    На фізичному ринку ціни виросли ще більше завдяки активному попиту з боку Китаю, незважаючи на збільшення світового виробництва вказаних культур до рекордних значень.

    Так, напередодні новго року підвищилися ціни на українське зерно та олійні. Так, ціни на пшеницю піднялися вище 8100 грн/т, на соняшник – вище 19500 грн/т.

    Президент США Д. Трамп підписав бюджет на фінансовий 2021 рік (що триватиме до 30 вересня 2021р), який передбачає виділення населенню та економіці екстреної допомоги та коштів на боротьбу з пандемією на суму 900 млрд $, хоча раніше відмовлявся його підписувати, оскільки вважав надто низькою виплату 600 доларів на особу та вимагав підвищити її до 2000 доларів, – повідомили у прес-службі Білого дому.

    Фінансові ринки вже пів року очікували прийняття цього закону, оскільки надходження таких значних коштів активізує торгівлю акціями, а споживчі ринки та компанії отримають додаткові кошти та прибутки.

    Вливання коштів в економіку США на тлі розпочатої вакцинації сприятиме відновленню ділової активності, що призведе до зростання цін на зерно у другій половині 2020/21 МР.

    Після першого пакету допомоги навесні обсягом 2 трлн доларів фондові індекси у США сягнули рекордних значень, а ціни на зернові та олійні культури виросли на 15-35%.

    Збільшення грошової маси продовжить опускати курс американського долара відносно інших валют та прискорить продовольчу інфляцію.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.