• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чи готова Україна до поливної кампанії 2021 року
    Опубликовано: 2020-12-19 12:05:48

    Виходячи з погодних умов та потреби у воді, з державних точок водовиділу сільгоспвиробниками забрано води на полив 463,6 тис. га (у 2019 році — 444,2 тис. гектарів). Про це повідомляє прес-служба Державного агентства водних ресурсів України, пише agronews.ua.

    «Старт цьогорічної поливної кампанії відбувся у березні. Системи державної меліоративної мережі були своєчасно підготовлені до роботи, а саме до 1 квітня інженерна інфраструктура державних зрошувальних систем вже була підготовлена для забезпечення поливу на площі понад 600 тис. гектарів», — йдеться в повідомленні.

    Так, у результаті природнє маловоддя не стало на заваді забезпечення аграріїв водою для зрошення своїх сільськогосподарських угідь. Крім того, як і у попередні роки водогосподарськими організаціями забезпечено проведення поливної кампанії та збільшено площу зрошення відповідно до замовлень водокористувачів.

    У цілому каналами протягом поливного сезону здійснювалася подача води у повному обсязі відповідно до поданих заявок водокористувачами.

    «Наразі водогосподарсько-меліоративна мережа активно готується до наступного поливного періоду, проводяться планові ремонти насосно-силового обладнання, гідротехнічних споруд, триває очищення каналів від мулу та наносів, тривають інші доглядові роботи. У свою чергу аграрії планують поливну кампанію 2021 року розпочати раніше ніж у поточному році. Від синхронних дій аграрного бізнесу та водогосподарників залежить стала урожайність сільськогосподарських культур наступного року», — підсумовують у Держводагентстві.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.