За останні роки в Україні зростає виробництво меду. Більше 90% солодкого продукту виробляють господарства населення, такі дані оприлюднено під час Національного Медового Форуму “Золота Пасіка 4.0”, який відбувся 9 грудня 2020 року. Про це повідомляє https://agronews.ua.
Так, якщо у 2015 році в Україні було вироблего 63,6 тисяч тонн меду, у 2016 році – 59,3 тисячі тонн, то у 2018-2919 рр. – 71,3 тис. тонн та 69,9 тис. тонн відповідно.
Найбільше меду виробляють пасічники Житомирської, Хмельницької, Вінницькій, Миколаївській та Івано-Франківській областей. Майже 70% українського меду експортується за кордон. В Україні 74 підприємства займаються експортом українського меду.
На поточний період в Україні чисельність бджолосімей стабільна та станом на 2020 рік налічує 2,6 бджолосімей.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua