• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні оприлюднено стан посівів озимих культур
    Опубликовано: 2020-12-04 18:03:56

    Зволоження ґрунту на більшій частині території посівів озимини в Україні залишилося на недостатньому, а місцями незадовільному рівні. Волога в верхніх шарах ґрунту поступово випаровується, вони слабо зволожені. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт, пише agronews.ua.

    Опади, які спостерігалися на початку третьої декади листопада, були незначними і не перевищували 0,3-1,0 мм (2-8% від норми), лише де-не-де в північних і східних районах – 8-9 мм ( 44-56% від норми), але вони не поліпшили ситуацію із запасами вологи в ґрунті.

    Прогноз погоди на 30 листопада-6 грудня обіцяє опади (5-25 мм), які очікуються в центральних, південних і північних областях. У східних і західних областях – 2-5 мм.

    У північних, центральних і східних областях можливий сніг, мокрий сніг. Температура на Заході і Півдні, +4 … +6 ° С, на Півночі та Сході -2 … + 1 ° С, в Центрі +1 … +3 ° С. Небезпечних погодних явищ для озимих культур не прогнозується.

    Синоптична ситуація а у третій декаді листопада характеризувалася нестійкою, прохолодною погодою, з незначними опадами у вигляді мряки, снігу і мокрого снігу. Небезпечних погодних явищ, які могли б негативно вплинути на зимівлю озимих зернових культур, не відзначалося.

    Погодні умови були задовільними для перезимівлі озимих зернових культур, подальше їх стан буде залежати від рівня загартування рослин протягом календарної зими.

    Нагадаємо, українські аграрії отримають доступ до інноваційних засобів захисту рослин.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.