• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Промислова переробка свинини цього року зросла на 5,5%
    Опубликовано: 2020-12-03 12:06:11

    За 10 місяців 2020 року українські м’ясопереробні підприємства випустили 251,7 тис. т свіжої, охолодженої та мороженої свинини, що на 5,5% чи понад 13 тис. тонн більше ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію Асоціації "Свинарі України".

    "Значною мірою згаданий приріст обумовило активніше виробництво мороженої свинини. Так, хоча частка такої продукції в структурі загального виробництва залишається досить невеликою, проте на станом на кінець жовтня м’ясокомбінати випустили 24,4 тис. тонн такої продукції, тобто на 40% чи майже 7 тис. тонн більше ніж рік тому. За рахунок цього питома вага мороженого м’яса в структурі виробництва свинини зросла з 7% до майже 10%," - роз’яснили в асоціації.

    Крім цього, на 5,9 тис. тонн збільшилося і виробництво основного продукту - свіжої, охолодженої та мороженої свинини, яке за звітний період склало 219,7 тис. тонн. Три чверті цих об’ємів приходиться на охолоджені півтуші, однак позитивну динаміку забезпечило активніше ніж торік виробництво так званого "великого кусня" - необвалених окостів, лопаток та їх відрубів. Якщо за січень-жовтень 2019-го випуск такої продукції склав 12 тис. тонн, то цьогоріч він зріс на 65% та майже сягнув 20 тис. тонн.

    Щодо загального доробку м’ясопереробної галузі, то сумарний випуск м’яса, субпродуктів та жиру склав 1,33 млн. тонн за звітний період. Хоча в натуральному вираженні такий результат на 21,4 тис. тонн менше ніж рік тому, проте за підсумками 10 місяців відставання показника скоротилося до 1,5% з майже 2% за результатами трьох кварталів.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.