• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Натуральне какао покращує роботу мозку та кровообіг – дослідження
    Опубликовано: 2020-12-03 09:06:06

    Чашка гарячого какао – це не просто атрибут затишної атмосфери, але й користь для роботи мозку.

    Нове дослідження, опубліковане в Scientific Reports, доводить, що флаваноли, які містяться в какао покращують кровообіг в мозку.

    У дослідженні Бірмінгемського університету та Університету Іллінойсу взяли участь 18 здорових дорослих чоловіків, які пройшли два когнітивні тести.

    Частина учасників отримала напій із натурального какао, який містить флаваноли. Інша частина споживала своєрідне плацебо – напій з обробленого какао без вмісту флаванолів.

    Дослідження показало, що учасники, які пили какао з вмістом флаванолів значно ефективніше працювали над когнітивними тестами, виконуючи їх у середньому на 11% швидше, ніж ті, хто пив плацебо.

    Дослідники також перевіряли рівень кисню в крові учасників під час тестів. Вони виявили, що учасники мали кращий рівень кисню в мозку після споживання флаванолів.

    Ці висновки свідчать про те, що флаваноли можуть принести користь когнітивним здібностям, покращуючи кровообіг і збільшуючи кількість кисню в мозку.

    Дослідження було обмеженим тим, що воно тестувало флаваноли на здорових молодих чоловіках. Подальші дослідження потребуватимуть перевірки впливу цих поживних речовин на жінок, людей похилого віку та тих, хто має наявні захворювання, щоб переконатися у перевагах напою.

    Варто також нагадати про те, що какао – це не єдиний продукт багатий на флаваноли. Вони також містяться в чаї, яблуках, капусті, цибулі та гострому перці.

    Альона Низовець

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.