• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні названо нову прибуткову нішу у садівництві
    Опубликовано: 2020-11-30 16:01:46

    Промислове вирощування жимолості тільки починається у всьому світі, та й в самій Україні таких плантацій поки що небагато. Однак у сусідній Польщі було закладено вже 3 тис. га жимолості. Про це повідомив заступник директора з наукової роботи інституту садівництва НААН Олександр Ярещенко на сторінках інтернет-спільноти “Жимолость: Що? Де? Коли?”, пише agronews.ua.

    За його словами про це йшлося під час першої онлайн-зустрічі по жимолості, яка відбулась, 25 листопада. В зустрічі прийняли участь 65 учасників з 12 країн, зокрема з РФ, Канади, Польщі, Китаю та Австралії.

    «Головний висновок – у всіх все тільки починається, хоча 3 тис. га жимолості у Польщі – це ще той початок. Жимолость почали вирощувати навіть у західній Австралії. Правда, обсяги поки що аматорські. Через нестандартні погодні умови, що спричинили повторне цвітіння, скрізь – від Польщі до Томська – був дуже суттєвий недобір врожаю. Лише канадські сорти не цвіли повторно і були з нормальним врожаєм», – пише експерт.

    Майбутнє жимолості – за механізованим збиранням і переробкою. На свіжий ринок наразі продається 15-20% відсотків вирощеної ягоди.

    Дуже актуальною є селекція нових сортів, у першу чергу з покращеним смаком і лежкістю, а також можливістю збирання комбайном.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.