• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чи вистачить Україні зерна для внутрішнього споживання
    Опубликовано: 2020-11-30 15:04:40

    Аграрії України у 2020 році зібрали менше зернових та олійних культур, ніж у попередні сезони, але цього вистачить для задоволення внутрішнього попиту і підтримки рівня експорту, заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький. Про це повідомляє ukrinform, пише agronews.ua.

    «Цього року аграрії зібрали менше зернових і олійних культур. Збір зернових очікується на рівні 65 млн тонн: цього цілком достатньо, щоб забезпечити внутрішній попит. Крім того, експорт зернових залишається на рівні топ-5 врожаїв за останній період», — вважає Висоцький.

    Хоча цьогорічних урожай не є рекордним, зазначив замміністра МЕРТ, але він все одно входить до топ-5 кращих урожаїв України, і наша країна залишається у топ-5 кращих виробників цих культур у світі.

    Внутрішнє споживання зернових, за словами заступника міністра, становить в Україні близько 20-25 млн тонн, все інше йде на експорт.
    Структура урожаю: кукурудза (близько 30 млн тонн); пшениця (25 млн тонн); ячмінь (8 млн тонн), та інші культури.

    За словами Висоцького, понад 10 років Україна залишається експортером номер один соняшникової олії в світі. В цьому році, попри незначне зниження урожаю соняшника, Україна теж лишиться світовим лідером серед експортерів соняшникової з часткою 50%.

    Внутрішнє споживання цієї продукції становить 5-7% від її виробництва, все інше експортується.

    «Той факт, що ми постійно системно експортуємо цю продукцію, свідчить про те, що її якість досить висока», — заявив урядовець.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.