• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Полтавщині відкрили музей борщу, де зібрали більше 360 рецептів
    Опубликовано: 2020-11-29 12:03:34

    В селищі Опішня, що на Полтавщині відкрили перший в Україні музей звареного борщу. Засновниця музею — етнограф Олена Щербань, яка готує традиційну українську страву за 365 рецептами. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

    Засновниця музею Олена Щербань пообіцяла кожного дня готувати для відвідувачів борщі за різними рецептами.

     Засновниця музею розповідає, що пише книгу про борщ, а також влаштовує фестивалі цієї страви. Етнолог 20 років досліджує борщі — вивчає хто та що кладе у страву, чим та як господині та господарі нарізають овочі, а також — коли і кому борщ подають.

    Музей звареного борщу розташований в традиційній українській хаті. Експонати музею — квашена та маринована капуста, свіжий та консервований буряк, цибуля у вінку та часник у пучку. Реквізит музею — піч, глечики та рогачі.

    Культуру приготування борщу вже внесли до національного переліку культурної спадщини України.

    А засновниця музею прагне, щоб борщ потрапив і до культурної спадщини ЮНЕСКО. Адже в Україні рецептів борщів стільки, скільки господинь та господарів його готують.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.