• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Завдяки кукурудзі запаси зерна в Україні зросли до 20,4 мільйона тонн
    Опубликовано: 2020-11-25 11:09:33

    Запаси зерна в Україні станом на 1 листопада п. р. становили 20,378 млн. тонн, з яких 6,853 млн. тонн знаходились на підприємствах зберігання і складах переробників.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на AgroTimes.

    За даними Державної служби статистики, у порівнянні з 1 жовтня 2020 року зернові запаси в країні збільшилися на 4,9 млн. тонн, у порівнянні з 1 листопада 2019 року - зменшилися на 10,2 млн. тонн. У тому числі на елеваторах і в переробних підприємствах запаси до минулого місяця збільшилися на 2,6 млн. тонн, до минулого року - зменшилися на 4,8 млн. тонн.

    Зокрема, пшениці на підприємствах зберігання і переробки на звітну дату знаходилось 1,983 млн. тонн або на 35,3% менше ніж торік. Кукурудзи на елеваторах у переробників було 4,188 млн. тонн, що на 46,3% менше, ніж на 1 листопада 2019 року. Скоротився також і обсяг зберігання ячменя - 455,1 тис. тонн, на 26,6% менше торішнього показника.

    Загальне збільшення зернових запасів на підприємствах зберігання і переробки у порівнянні з попереднім місяцем відбулося завдяки збору кукурудзи, втім зменшення валового виробництва зерна у поточному сезоні вплинуло на скорочення запасів відносно минулого року.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.