• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Науковці фіксують появу нових збудників хвороб агрокультур
    Опубликовано: 2020-11-23 15:04:16

    Вірус кавунової зеленої плямистої мозаїки був вперше описаний в 2018 році на Тайвані, де його було виділено з листя кавуна, що демонструє симптоми хлорозу. Наразі його знаходять і на інших агрокультурах. Про це повідомляє польське видання sadyogrody, пише agronews.ua.

    За даними PIORiN, американські дослідження показали, що цей вірус раніше був знайдений (у 2017-2018 рр.) у листі та плодах кабачків у Каліфорнії.

    До його господарів, крім кавуна, належать гарбуз (Cucurbita pepo), огірок (Cucumis sativus).

    У США цей вірус часто зустрічається на одній рослині разом із вірусом мозаїки.

    Перевірка вказує на необхідність подальших досліджень, щоб встановити, чи може нова хвороба спричинити економічну шкоду та як вона поширюється. Відсутність цих даних не дозволяє однозначно оцінити, чи зможе вірус оселитися у Європі та завдати шкоди вирощуванню овочів сімейства кукурбітів.

    Також Мексиці науковці виявлено новий вид цистоподібної нематоди, що розвивається на томатах (Solanum lycopersicum) та білій лободі (Chenopodium album). Його називали Cactodera solani.

    У заражених рослин томатів спостерігався хлороз листя та симптоми в’янення, тоді як у білої лободи шкідник не виявляв симптомів зараження.

    «Розвиток нематоди одного покоління на томатах тривав 49 днів, і щороку розвивалося кілька поколінь. Цей вид був описаний нещодавно, звідси відсутність даних про його географічне поширення. Враховуючи симптоми, спричинені нематодами в Мексиці, не можна виключати, що якщо вона пошириться в інші країни, вона буде сприяти появі симптомів інфекції у томатів, подібно до теплиці в Мексиці, але важко передбачити, чи вплине це на зменшення врожаю», – інформує державна інспекція охорони рослин Польщі  PIORiN.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.