Майже 48% світових споживачів вважають, що генетично модифіковані (ГМ) культури небезпечні для вживання в їжу.
Про це свідчать дані опитування, проведеного платформою Paw, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на AgroPortal.ua.
Водночас 13% світових респондентів вважають, що ГМ-продукти безпечні. Ще в середньому 37% зазначають, що не володіють достатньою інформацією, щоб висловити свою думку про безпеку ГМ-продуктів.
Як пише pew research, більшість респондентів в таких країнах, як Росія (70%), Італія (62%), Індія (58%) і Південна Корея (57%), вважають ГМ-продукти небезпечними для вживання в їжу. Баланс думок стає негативним навіть у тих країнах, де значна частина респондентів заявляє, що недостатньо поінформована про ГМ-продуктах, щоб запропонувати свою власну думку. Наприклад, 47% іспанців вважають, що ГМ-продукти небезпечні, і тільки 13% говорять, що їх можна їсти.
Між тим, Австралія - єдина країна, де ГМ-продукти вважає безпечними і небезпечними однакова кількість людей - по 31%.
Инф. proagro.com.ua
agrinews.com.ua